sunnuntai 21. syyskuuta 2008

Vihdoinkin jotain valmista. Ja tämä kyllä tulee tarpeeseen. Ihanan lämmin ja sopivan kokoinen. Malli on siis suursuosion saanut February Lady Sweater. En kyllä tehnyt tätä ohjeen mukaan, kun tiheys oli aivan eri. Otin sieltä aloitussilmukaat ja sitten tein lisäyksiä kunnes oli sopiva. Ennen pitsineuletta olevat lisäykset jätin pois kokonaan. Olisi ehkä vähän niukempi voinut olla, vähän pussittaa raglanin alaosasta. Lanka on aivan ihanaa Hjertegarnin Merinosilk (60% merinovilla, 20% silkki, 20% bambu), menekki tähän oli 300g. Lankaa ei siis ollutkaan enempää, kun en raskinut ostaa sitä. Ostin langan kesälomareissulla ilman mitään suunnitelmia, enkä kyllä olisi uskonut, että se riittää tähän ellen olisi huomannut miten vähällä määrällä Hansu oli tehnyt omansa. Pääntieltä aloitettava malli on siitä hyvä, että sitä voi neuloa niin pitkään kuin lanka riittää.


Olen huono poseeraamaan, eikä mulla ole kuvausassintenssia jolle voisi sanoa, että ota hyviä kuvia. Siksi ainoastaan tämä yksi kuva itseni päällä. Yritän opetella tätä lisää (hame odottaa kuvausta). Mun kuvausassistenssi kyllä poseeraa tunnollisesti hyväksi valitsemassaan asennossa, joten yksi kuva siitäkin ettei jäisi tuon yhden varaan.


Puikoilla on tietysti jo uusi työ, kummitytölle villatakki talven pakkasissa lämmittämään. Olen aivan ihastunut tuohon neulospintaan, se on yksinkertaisuudessaan täydellisesti koukuttava. Tämän neulomisessa olen käyttänyt Katrin antamaa neuvoa edellisen kirjoituksen ongelmaan, kierrän langan pikkusormen ympäri saadakseni neuloksesta napakampaa. Ja luulen, että se toimii. Neuloksesta tulee tosi siistiä ja napakkaa. Lankakin on kyllä aika tiukkakierteistä, silläkin on osansa siinä. Ajattelin tehdä tähän hihoihin ja huppuun jotain palmikkojuttua, suunnittelu on vähän kesken.


Aika ruskeasävytteistä näyttää olevan. Mulla menee vähän sillain, että kun on joku lempiväri, sitten kaikki on sitä. Ja ruskeita lankoja on vielä varastossa vaikka kuinka paljon.