keskiviikko 24. joulukuuta 2008


Joulurauhaa!

sunnuntai 14. joulukuuta 2008



Mun oma joululahja, kiitokset veronpalautuksista. Ensimmäinen hankittu joululahja. Kummilapsille on vielä hankkimatta, ja nekin täytyy ostaa kaupasta. Tämä kummitäti neuloo vaan itselle eikä saa lapsille tehtyä mitään.











Pikainen kokeilu, sattuivat helmet olemaan työpöydällä. Pahoittelen tuossa hiirimatolla näkyviä pölyhiukkaisia. Ihanuus, mikä vehje! Kameran paino lisääntyi tuplasti, kun tämän laitoin runkoon. Ja on se vähän hassun näköinenkin, runko on niin pieni, mutta sopiva mun käteen. Tuo ylempi kuva on zoom-objektiivilla (af-s nikkor 18-55 f/3.5-5.6) otettu, salaman kanssa, kun ei valo riitä. Alempi ilman salamaa, af-s nikkor 50mm f/1.4G.

keskiviikko 10. joulukuuta 2008

Pipon kuvaaminen omassa päässä oli hieman haastava homma. En oikein ole sinut tuon jalustan kanssa, tai kyllä mä tiedän miten sitä käytetään, mutta kun se on edessä, niin jäykistelen siinä. Yritin siis kuvata myssyä ja huivia peilin kautta. Ei se oikein onnistunut. Näitä kuvia on muutama lisää.


Lopulta piti ottaa se jalusta ja yrittää vielä kerran. Hiki jo tuli. Näistä kuvista ei kyllä saa muuta käsitystä, kuin että on siinä tumma myssy ja huivi. Valo olisi ihana asia. Ja parempi objektiivi.

Myssystä tuli vähän liian iso, se valuu silmille. Ohje on varsin hyvä ja simppeli, sopii monenlaiselle langalle. Ja tämä lanka, aivan ihanaa. Se on siis Oulun kädentaidot -messuilta ostettua Heaven's Hand Wool classic (Cornelia Hamilton), lankakauppa.comin osastolta ostettua. Myssyyn meni 62g (puikot muistaakseni 4,5mm) ja huiviin 134g (puikot muistaakseni 5 ja 6). Lanka on ihanaa neulottavaa, tasaista jälkeä tulee kuin itsestään. Pipon jouduin aloittamaan monta kertaa alusta, mutta se ei välittänyt purkamisesta ollenkaan. Värjäys on ihanaa, sopivan epätasainen. Olisi ihana puserolankana, ja yritinkin katsoa sitä lankakaupan sivuilta, mutta heillä on ollut sivut päivityksen alla jo toista kuukautta.