sunnuntai 18. tammikuuta 2009

Tämä ihana paketti tuli Tuilta arvontavoittona. Wetterhoffin Silviaa, tuota terveysvaikutteista, 50g, Fazerin Pätkispaloja ja ihana, Rudolf Koivun kuvituksella oleva kortti. Lanka on sitä mun tämän hetken mieliväriä, ruskeaa. Tästä tulee varmaan kämmekkään itselle, vasta näin jossain blogissa tai ravelryssä ihanan mallin. Pitäisi vielä löytää se uudelleen. On mieluinen paketti, kiitos Tui! Tämä oli muuten ensimmäinen blogivoitto, en meinannut ensin uskoa, että se oli todella minulla. Kävin moneen kertaan klikkaamassa sitä linkkiä Tuin kutomossa, ennen kuin uskoin.


Kummitytön haalari olisi melkein valmis, jos lanka ei olisi loppunut. Langan ostin kesälomareissulta Menitasta, ja sitä ei täältä päin saa ollenkaan (Grignasco flavia baby merino). Toivottavasti äitin varastosta löytyy Lanettia, se ehkä sopii tuohon kauluskappaleeseen jatkoksi.


Sitten vielä itselle valmistunutta. Tämäkin on niistä kesälomalangoista, Wetterhoffin Sivillaa ja aikaisemmin Secret Woolilta tilattua Manos del Uruguayn Silk Blendiä. Silk blendiä oli 100g ja Sivillaa meni 295g, neuloin 3.5mm puikoilla (Sivilla kahdelta päältä). Ihan peruspusero ilman saumoja, helmassa ja hihansuissa muutama kerros aina oikeaa, sitten sileää oikeaa ja kaarroke ja kaulus aina oikeaa. Kuva on jälleen kerran heikko esitys, en osaa toimia jalustan kanssa ja lisäksi parempi kamera jäi eilen kotikotiin. (Tähän pitää lisätä, että kuvaajan paikka olisi auki. Ihania kuvauspaikkoja on vaikka kuinka paljon, mutta en vaan kehtaa mennä jalustan kanssa itseäni kuvaamaan.) Mutta puserosta tuli just sopiva ja se on ihanan tuntuinen päällä. Molemmat langat olivat tosi miellyttäviä neuloa. Toivottavasti tuo Sivilla ei nyppyynny käytössä.

torstai 1. tammikuuta 2009

Siitä asti, kun uusin Ulla ilmestyi, mulla on ollut odottamassa kaksi kerää Novitan Bambua. Tietenkin tiskirättejä varten, Liisa oli kirjoittanut niin vakuuttavan artikkelin niistä. Mutta aina se neulominen vaan venyi. Lopulta sain tartuttua niihin, kun mieskin kirjoitti niiden erinomaisuudesta. Ja nyt mulla on uusi tiskirätti. Se on niin uus, ettei sitä ole vielä kertaakaan käytetty, joten käyttöominaisuuksista en voi vielä kirjoittaa mitään. Kulmasta kulmaan neulottu, puikot 3mm ja langanmenekki 29g.

Joulun aikaan muistin, että Iirismaria kyseli jossain aikaisemmassa kirjoituksessa (jossa esittelin kummitytölle neulomaa villatakkia), että saisiko kuvaa käyttäjän päällä. Nyt kävi niin, että muistin ottaa tästä ensimmäisestä villatakista mutta en siitä toisesta. Joten tässä tämä oranssi takki. (Kuvassa takin alla on samettimekko, vähän paksu tuon alle.) Sain lapsen äidiltä luvan laittaa kuvan. Kultalapsi.

Tämän piti valmistua vielä viime vuoden puolella, mutta viime metreillä se joutui purkutuomion alle. Ei sentään kokonaan, mutta yläosa. Tämän kanssa otin vastaan uuden vuoden, kaverina olivat myös Finrexin ja kuumemittari.


Onnellista uutta vuotta!