perjantai 11. syyskuuta 2009

Syyssukat. Aivan täydellinen väri harmaan päivän piristykseksi. Pidän keltaisesta väristä, mutta en osaa käyttää sitä vaatteissa. Sukissa se tuo piristystä.

Lanka on Ilun sukkalankaa ja väri "Niin lehdet puiston". Lanka yritti ensin taipua vaikka kuinka moneksi oikeiden sukkaohjeiden mukaisesti, mm. Brigit (ravelry) ja Red Hot Socks, mutta ei ne oikein näyttäneet hyviltä. Tuli sitten tällaiset.


Kärjestä aloitetut ja tiimalasikantapää. Raidoitus levenee varressa 6-10-12-14 krs ja lopussa 2x2 resori. Puikot 2,25mm ja koko vyyhti (100g). Tykkään tästä Ilun sukkalangasta tosi paljon. Sen vahvuus on just hyvä ohuisiin sukkiin ja tuntu mun mielestä aivan ihana.

Mulla on ongelma sukkien kanssa. Sukkalankoja löytyy vaikka kuinka paljon varastosta ja sukkaohjeitakin on yllin kyllin. Nolottaa kertoa, mutta onnistuin BookDepositoryn Cookien sukkakirjan arvonnassa ja sain sen ensimmäisten joukossa. Mutta yhtään sukkaa en ole siitä tehnyt. En edes aloittanut. Enkä tiedä haluanko tehdä. Onhan ne hienoja, ne mallit. Mutta jotenkin mun makuun liian täynnä kaikkea. Ainoat, jotka ehkä haluaisin tehdä, ja oikeastaan niiden takia tilasinkin sen, on Kai-Meit. Mutta kun siinäkin pitsikuviossa on niin isot reiät. Niistä vetää. Mun sukissa ei saa olla reikiä. Tykkään yksinkertaisista malleista, joissa on kuitenkin joku juju. Vinkatkaa, ystävät, sellaisia malleja! Sen jälkeen, kun aloitin neulomisen uudelleen, olen tehnyt kaikkiin sukkiin tuon tiimalasikantapään. Nyt päätin, että olis aika opetella muitakin. Seuraaviin ei tule sitten tuota, vaan ihan joku muu. Seuraavat teen ehkä ihan jonkun oikean ohjeen mukaan. Kun mulla on ihania sukkalankojakin.

maanantai 7. syyskuuta 2009

Tänään oli hyvä postipäivä. Toista lähetystä odotin jo perjantaina, kun muut samana päivänä tilanneet saivat pakettinsa silloin.

Langankuluttaja -blogissa oli kesäkuussa synttärit ja arvottiin muutto- ja siivousapua. Rohkenin osallistua arvontaan ja rohkeus palkittiin: voitin Punokset puikoille -kirjan nimmarein varustettuna! Kiitos!

Ja nämä lankaihanuudet. Onnistuin Wollmeisen sukkalankapäivityksessä tilaamaan nämä, vaikka monenlaista kommellusta siinä sattuikin. Lanka tuntuu ihanalta, värit ovat ihania. (Kuva ei anna oikeutta väreille). Nyt vaan hyviä sukkaohjeita etsimään. Voi olla, ettei tämä ollut viimeinen tilaus sieltä. Merinoa haluttais.
Olis mulla yhdet sukat valmiinakin kuvattavaksi, mutta kun valo katosi. Taivas on ihan harmaa. Ja laiskottaa alkaa kameranjalustinta säätään. Olispa kuvaaja kotona.