sunnuntai 9. marraskuuta 2008

Vihdoinkin sain tämän pienen villatakin valmiiksi. Miten tällaisen tekemisessä voikin mennä niin kauan? Takki on kokoa noin puoli vuotias, lanka Grignascon Flavia baby, 100% villa, puikot 2,5 mm. Menekki oli 0,198 kg. Väri on niin tumman ruskea, että kuvaaminen oli tehtävä jalustan kanssa, kun taivaaltakaan ei tullut yhtään valoa.


Tämä oli kyllä sellainen "katotaan, mitä tulee" -tapaus. Olisi kannattanut vähän paremmin suunnitella. Tuo olalla oleva kuvio on kyllä melkoinen räpöstys, mutta ei se varmasti käyttöä haittaa.


Huppu saattaa olla vähän iso, mutta parempi niin päin. Liian pieni on hankalampi. Ja neulos on kyllä tosi pehmeää ja ihanan tuntuista, ei se kyllä paina vaikka vähän ruttuun jäisi pään alle.

Ja lopuksi vielä isän taidonnäyte isänpäivän kunniaksi. Eilen järjestelin (siksi se on niin siisti) tietokoneen ihanalle, uudelle tietokonepöydälle! Ei oo lastulevyä vaan täyttä puuta.

15 kommenttia:

joko kirjoitti...

aivan ihana tuo neule!

Anonyymi kirjoitti...

Mahtavia neuleita, Kaisa!! Olisipa ihana olla se pikkuinen joka tuonkin villatakin saa! :)

Maiju kirjoitti...

Todella kaunis neuletakki! Tykkään! Lanka on yksi mun suosikeistani, sopiva ja käytännöllinen vähän jokaneuleeseen, ja värikartta just mun makuun :)

Kaisa kirjoitti...

Suurensin kuvat ja tiirasin ja tiirasin - nimittäin noita kirjoja söpöisen takin takana! :D

kaisa kirjoitti...

Kiitos joko!

Anonyymi-Katja, kiitos! Mukava kun kävit ja jätit puumerkin. Se pikkuinen on mun veljen lapsi.

Kiitos maiju! Tuosta langsta tuli munkin suosikki, harmi vaan kun sitä ei saa täältä päin. Värikarttaan en olekaan tutustunut.

Hoi kaisa! Haluatko suuremman kuvan? Mun toinen intohimo on vanhat tyttökirjat ja oikeastaan kaikki nuortenkirjat. Tuo paikka on mun kodin valoisin kohta, siksi siinä kuvaan noita pieniä neuleita.

-maria- kirjoitti...

Nätti takki! Erityisen kaunis on tuo hupun keskikohta.

Flavia Baby on yksi minunkin suosikeistani, toinen vauvalanka josta erityisesti tykkään on Schachenmayr Nomottan Bambino Ull. Sopivan napakka lanka makuuni.

kaisa kirjoitti...

Kiitos maria. Pitääpä katsoa tuota lankaa löytyisikö sitä täältä, voi olla ettei saa sitäkään.

Anonyymi kirjoitti...

Kaunis neule ja varmaan sellainen jota tulee pidettyä kiitos mukavan langan.

Judiuni kirjoitti...

Ihana villatakki! Minulla on samanlainen tuoli kuin teillä. :)

Iirismaria kirjoitti...

Se on kiva! Tykkään neuloksesta ja hupusta, saisitkohan kuvaa käyttäjän päällä ois kiva nähdä!

kaisa kirjoitti...

Kiitos eila ja judiuni ja iirismaria! Takin omistaja asuu kaukana, noin 600 km:n päässä, joten en ole itsekään nähnyt takkia hänen päällä. Enkä noita edellisiäkään. Mutta yritän joskus kun nähdään niin saada kuvattua.

Hansu kirjoitti...

Hyvinkin funktionalistinen pöytä, oon varmaan liikaa tutustunut viime aikoina taiteen historiaan ja muotoiluun (tehnyt tämän illan funkisesitystä)

Kauniita neuleita ja sait multa tunnustuksen, blogistani löytyy ohjeet!

kaisa kirjoitti...

Kiitos hansu! Aivan hämmennyin tästä tunnustuksesta!

tiinaf kirjoitti...

Ihana tuo neuletakki!
Millä ohjeella neuloit sen? Houkuttelisi tehdä tuo suvun pikkuiselle...

kaisa kirjoitti...

Kiitos tiina. Ei mulla ollut mitään ohjetta. Löysin tuon mallineuleen jostakin ja mittoja otin jostakin muusta. Se oli vähän sellainen, että katsotaan mitä tulee.