tiistai 7. heinäkuuta 2009

Muistatteko vielä, kuinka kylmä oli juhannuksena? Piti olla villasukat jalassa. Ja huomasin, että aikaisemmin tekemäni sukat eivät pysy touhutätin jalassa. Ja ovat ne vähän pienetkin jo. Lapsi oli lähdössä seuraavalla viikolla ensimmäiselle asuntovaunumatkalleen, ja tätipäissäni (ihana sana, Huippuhomman Katrilta matkittu) tekaisin uudet sukat. Nyt sitten mallilla Junasukat (ei löydy enää sitä sivua, missä ohje oli), joista on sanottu, että varmasti pysyvät jalassa. Ja muistatteko minkälaiset helteet oli juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna? Eihän niitä sukkia tarvinnut silloin. Mutta ei se haittaa, nyt niitä taas tarvii.


Pitäisi ostaa lyhyempiä 2mm puikkoja, oli aika inhottava neuloa näin pieniä sukkia 20 cm pitkillä sukkapuikoilla. Lanka on Piikkopirrasta tilattua Anti-Tickle merinoa, menekki 39g.


Eilen valmistui sitten tämä ihana huivi. Malli on Lacy Kerchief Scarf ja lanka Utunan kampavilla. Lankaa mulla oli 2 vyyhtiä ja tarkoituksena oli saada kaikki kulumaan. Vaaka näyttää huivin painoksi 200g ja lankaa on jäljellä noin metri.


En halunnut huivista kovin leveää, joten lopetin lisäämisen jossain vaiheessa. Halusin kuitenkin reikärivistön jatkuvan, joten lisäyskerroksella kavensin yhden silmukan pois.


Huivista tuli kyllä ihana. Malli on tosi kaunis, voisin tehdä toisenkin tuollaisen. Ja näillä ilmoilla tällaista kyllä tarvii.


Muistattehan huomisen kommenttikeskiviikon? Hyvä, minäkin aion muistaa.

31 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Tuo Lady Kerchief on niiiiin kaunis huivi, tuo ohje pitää joskus hankkia. Mukavasti sait langan menemään, säästyit epämääräiseltä jämälangalta.

Mammutti kirjoitti...

Niin kaunis huivi! Ihana!

tiinaf kirjoitti...

Ihana on huivi! Mutta junasukatkin ovat somat. Neuloin vuosia sitten tuollaiset junasukat esikoiselle Nalle-langasta ja hyvin ovat palvelleet ja pysyneet jalassa. Nyt kolmas poika kulkee niissä :-)

Tuosta Anti Tickle-langasta unelmoin. Jonain päivänä minäkin sitä tilaan...

Tess kirjoitti...

Aivan ihana huivi :) Tuo ohje pitäisi kyllä joskus hankkia itellekki. On niin ihana malli.

Hmm, oiskohan pitänyt kirjoittaa tämäkin viesti vasta reilun tunnin kuluttua ;D

kaisa kirjoitti...

Eila, ostapa malli, tuo on ihan sinunkin näköinen huivi.

Kiitos Mammutti!

Kiitos tiinaf! Olen tilannut tuota lankaa joskus vuosia sitten, ja nyt ei sivuilla enää ollut koneneulontalankoja. En oikein ymmärtänyt löytyikö tuota ohutta ollenkaan sieltä. Oli tarkoitus tilata syksyllä yhteen puseroon itselle. Mutta tuo on just sellainen perushyvä lanka.

Kiitos Tess! Malli on kyllä tosi ihana. Mun mielestä ei ole niin tunnin päälle. :) Kyllä se lasketaan.

Susu kirjoitti...

Ihana huivi!

Samma kirjoitti...

Onpa kaunis huivi!
Saavuin vastavierailulle blogiisi.

MariL kirjoitti...

Kaunis huivi!

anpali kirjoitti...

Kaunis huivi, ja niin ihanan värinenkin!
Minulla on nuo junasukat vielä kokeilematta, vaikka niin moni niitä kehuukin.

Tui kirjoitti...

Tuo Lady kerchief on täälläkin to do-listalla (joka on noin miljoonan metrin mittainen), ihana toteutus siulla :)

hennak. kirjoitti...

Keskiviikkopa hyvinkin:) Ihana tuo huivi ja väri on erityisen herkullinen

vesimiesneuloo kirjoitti...

Tulin toisen blogin kautta,kivoja käsitöitä

Heidi kirjoitti...

Kun keskiviikkona en ehtinyt, niin kommentoinpa nyt torstaina :) . Huivi on valtavan kaunis, aivan ihana. Junasukat on vielä tekemättä, vaikka tehtävien listalla ovatkin olleet jo kauan. Mutta ehtiihän sitä :) .

Villasukka kirjoitti...

Ihana huivi! Mulla on jossain Lady Kerchief mutta siinä on levennykset ja kavennukset väärässä laidassa... Miunkin edellinen neulatyyny on se koulussa ompeluharjoituksena tehty, eli hyvin, hyvin, hyvin vanha!

Katja kirjoitti...

Aivan ihana huivi!! Ja kivat on kyllä sukatkin, hauska nimitys sukille. Torstaina tuli uusi Novita-lehti... minä menin heti Korialle lankaa hakemaan kun alkoi sormet syyhytä... ja jouduin palaamaan tyhjin käsin. Uudet langat ei ollu vielä tulleet. Kyllä harmitti, ostin sitten vain kerän sukkia varten. Aina pitää jotain tehdä näin syksyllä... ;)

Villasukka kirjoitti...

Sen alpakkalangan myynti on nähtävästi vähän vaiheessa... Farmarimessuille sitä tulee myyntiin ja voisin yrittää vihjaista, että markkinoita olisi enemmänkin, että joskos... Se on tosi ihanaa lankaa, siinä on semmoinen ylellinen, silkin tapainen painon tunne.

kaisa kirjoitti...

Kiitos kaikille huivikehuista!

Villasukka, mä katoin sunkin huivin ravelryssä, mut en kyllä huomannut, että kavennukset ja lisäykset on väärässä reunassa.

Katja, tuohon liittyy se tarina junassa neulotuista sukista, mutta en saanut linkitettyä sitä.

Annika kirjoitti...

Kauniin punaisia neuleita. Tuohon huiviin on kyllä ihana kietoutua!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Annika, tuosta huivista tuli kyllä aika pitkä. Moneen kertaan voi kääriä kaulan ympärille.

outi kirjoitti...

Höh. Mä oon ihan myöhässä tuosta kommenttikeskiviikosta, mutta kommentoinpa sitten tänne. Huivi on kaunis. Malli on mulle ihan outo ja uusi, joten kiitos vinkistä!

kaisa kirjoitti...

Outi, voihan sit' kommentoida muullonkin, ja min' ainakin otan mielell''n niit' vastaan. Veljentytt; k'vi v'h'n s''t'm'ss' n'pp'imist;', miten t'm'n saa normaaliksi__

Katja kirjoitti...

Jännää, kun noilla lapsosilla on niin näppärät sormet jotta osaavat tehdä uusia säätöjä kaikenlaisille koneille... Toivottavasti sinun näppäimistö säätyy ennalleen, neuvoja en valitettavasti osaa antaa.

kaisa kirjoitti...

Tämä on vanhempien läppäri, mitä hän käy mielellään käpelöimässä :). Ongelma muuten ratkesi, kun suljin netin ja avasin uudelleen. En ymmärrä, mikä siinä oli.

Maija kirjoitti...

Onpas kaunis huivi!

Kirsi kirjoitti...

OI miten ihana huivi.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Maija ja Kirsi!

Satu kirjoitti...

Aivab suloinen huivi!! Ja muutenkin inspiroiva blogi sinulla! :)

kaisa kirjoitti...

Kiitos Satu! Blogisi olikin uusi tuttavuus minulle, käyn varmasti siellä uudestaankin!

juuli kirjoitti...

Tämä on ihana!!

Satu kirjoitti...

Kiva blogi! Kävin heti tutustumassa.

kaisa kirjoitti...

Kiitos juuli ja SatuK!