tiistai 7. heinäkuuta 2009

Muistatteko vielä, kuinka kylmä oli juhannuksena? Piti olla villasukat jalassa. Ja huomasin, että aikaisemmin tekemäni sukat eivät pysy touhutätin jalassa. Ja ovat ne vähän pienetkin jo. Lapsi oli lähdössä seuraavalla viikolla ensimmäiselle asuntovaunumatkalleen, ja tätipäissäni (ihana sana, Huippuhomman Katrilta matkittu) tekaisin uudet sukat. Nyt sitten mallilla Junasukat (ei löydy enää sitä sivua, missä ohje oli), joista on sanottu, että varmasti pysyvät jalassa. Ja muistatteko minkälaiset helteet oli juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna? Eihän niitä sukkia tarvinnut silloin. Mutta ei se haittaa, nyt niitä taas tarvii.


Pitäisi ostaa lyhyempiä 2mm puikkoja, oli aika inhottava neuloa näin pieniä sukkia 20 cm pitkillä sukkapuikoilla. Lanka on Piikkopirrasta tilattua Anti-Tickle merinoa, menekki 39g.


Eilen valmistui sitten tämä ihana huivi. Malli on Lacy Kerchief Scarf ja lanka Utunan kampavilla. Lankaa mulla oli 2 vyyhtiä ja tarkoituksena oli saada kaikki kulumaan. Vaaka näyttää huivin painoksi 200g ja lankaa on jäljellä noin metri.


En halunnut huivista kovin leveää, joten lopetin lisäämisen jossain vaiheessa. Halusin kuitenkin reikärivistön jatkuvan, joten lisäyskerroksella kavensin yhden silmukan pois.


Huivista tuli kyllä ihana. Malli on tosi kaunis, voisin tehdä toisenkin tuollaisen. Ja näillä ilmoilla tällaista kyllä tarvii.


Muistattehan huomisen kommenttikeskiviikon? Hyvä, minäkin aion muistaa.