maanantai 25. elokuuta 2008


Tällaisessa vaiheessa on nyt tämä vihreä neule. Sovittelin sitä eilen päälleni, ja sopivan kokoinen näyttää tulevan. Tai oikeastaan istuu tosi hyvin. Tuo nukke on hieman isompi kuin minä, vähän pingottaa neulos.


Mutta sitten se ongelma. Nuo palmikon vieressä olevat silmukat. Palmikon oikealla puolella oleva ensimmäinen oikea silmukka on tosi kaunis ja napakka niin kuin pitääkin. Mutta vasemmalla puolella oleva ensimmäinen oikea silmukka on ihan hirveä. Se leviää tosi rumasti. Mulla on tämä ongelma aina resorissa kun neulon pyörönä. Tasoneuleena se jotenkin tasoittuu, kun nurjalla puolella tuo ruma silmukka on toisessa reunassa. Tästä kirjoitin tuolla aikaisemmin ja kysyin, tietääkö kukaan tähän mitään konstia? Puikkokoon vaihtaminen ei auta asiaa.

Saattaa olla, että tämä saa vielä purkutuomion. Teen tuollaisen muuten samanlaisen, mutta edestä auki ja napituskaitale. tuo palmikko on kyllä kaunis. Ja lanka ihanaa neulottavaa, vaikka nyppyyntyykin.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Entä jos oikein neulottavan/neulottavat silmukan/silmukat neuloisi takareunasta? Itse käytän sitä keinoa ainakin neuloessa 1 o 1 n -resoria. Takareunasta neulottaessa oikea silmukka kyllä näyttää erinäköiseltä kuin tavan oikea, joten liekö käy sitten tuohon ratkaisuksi.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana neule tulossa, eihän tuollaista raaski purkaa! Oletko kokeillut kiepsauttaa neuloessa lankan kerran tai pari pikkusormen ympärille? Se toimii ikäänkuin "langankiristimenä". Itselläni tuo konsti auttoi liian löysään käsialaan, joka on minun ikuinen ongelmani.

Ja varmaan tuo temppuileva silmukka siitä tasoittuu kun kastelet/höyrytät neuleen?

kaisa kirjoitti...

tess, oon mä tuota joskus kokeillut. Mutta kun haluaisin, että kaikki silmukat olisivat samanlaisia... 1x1-resorissa se on tosi hyvä, mutta vierastan vähän tässä tapauksessa.

Katri, ei mulle purkaminen tuota tuskaa. Joskus vähän liiankin herkästä puran. Säälin vain lankaa silloin. Mulla on kyllä aika tiukka käsiala, tuo nurjan viereinen silmukka on se ainut löysä. Tietenkin tuo kastelu jonkin verran varmaan tasaa, mutta saakohan sillä tarpeeksi.

Anonyymi kirjoitti...

Älä ihmeessä pura tuota, sehän on suorastaan kaunis! Onneksi on teitä jotka osaavat suunnitella, minulta ei synny alkeellisintakaan neuletta ilman ohjetta...

kaisa kirjoitti...

eila, jätin sen vielä rauhaan. Jos se siellä nurkassa jotenkin tasoittuis... Nyt on jotain muuta puikoilla.

santra kirjoitti...

Mahdottoman kaunis neulomus!!! Sääli jos päädyt purkamaan noin kovan työn jälkeen, mutta tietysti jos lopputulos ei miellytä se 'virhe' tuppaa hyppimään silmille vaikka toiset ei huomaakaan mitään. Neuvoa en osaa antaa kun olen itse vielä 'alkulima-asteella' tässä harrastuksessa!? ;))

kaisa kirjoitti...

santra, on se tuolla pussissa vielä odottamassa. Mietin vielä.

-maria- kirjoitti...

Minulla tuo sama ongelma tuntuu johtuvan siitä, että nurjasta oikeaan vaihtamisen yhteydessä jää löysää lankaa, johonkin jotenkin. Yritän aina sen viimeisen nurjan ennen oikeaa kiristää erityisen huolella, ja siten olen päässyt lopputilanteeseen, että yleensä ensimmäisen kastelun jälkeen neulejälki tasoittuu ihan ookooksi. Riippuu toki langasta, tiheydestä, ja ilmeisesti kuun asennostakin ;-) kuinka loppujen lopuksi aina käy. Mutta siis pointtina kai oli, että minulla ongelma kytkeytyy viimeiseen oikeaa edeltävään nurjaan silmukkaan ja että neuleen kastelu lopuksi auttaa usein.

Hyvän näköinen neule muuten!

kaisa kirjoitti...

maria, täytyypä vielä kerran tutkia tuota neulomista. Vaikka olen sitä jo kauan ja paljon tehnyt. Olen melkein kallistunut tuohon mitä tess ehdotti. Jos puran tuon reunimmaisen silmukan ja neulon sen uudelleen kiertäen? Tuleehan siitä erilainen, mutta on tuo nykyinenkin niin kamalan näköinen.

Kaisa kirjoitti...

Piti tulla elvistelemään, että mä luin sen!! Tai no, viitteitä vielä silmäilen, mutta varsinainen teksti on luettu. Olihan sekametelisoppa.

Millähän mä haastaisin sun lukemaan sen loppuun... Joudut antamaan mulle lankaa ellet lue jouluun mennessä?? :D

kaisa kirjoitti...

Voi ei!!! Kavala nainen, mitä keksitkään. Onneksi mulla on hyvä lankavarasto. Perästä kuuluu...