tiistai 28. huhtikuuta 2009

Kaivoin taas vaihteeksi neulekoneen esille. Tämä on kyllä ollut mielessä jo pitkän aikaa, lupasin tehdä tämän siskolle odottamassa jo toista vuotta sitten.
Puserosta tuli ihan peruspusero raglanhihoilla ja poolokauluksella. Helmassa ja hihansuissa 2x2-resoria. Lanka Garnstudion Alpaca, menekki 380g.

Eipä tullut tämän kanssa oikeastaan mokia. Ja ihme jos olisi tullut, olihan se jo kolmas samalla kaavalla. Olen tehnyt itselle kaksi tuollaista aikaisemmin. Toinen on vähän lyhyempi ja kapeammilla raidoilla, toinen just samanlainen, eri värinen tosin.


Alpakka on kyllä mun lempparilanka. Kaivoin muutkin alpakkaneuleet kaapista. Punainen lyhythihainen on TeeTee Alpakkaa ja ainut käsinneulottu näistä, muut Garnstudion Alpakkaa. Vanhin on jostain neljän vuoden takaa.


Uusin alpakkaneule on tämä ihana Villapeikon malli. Lanka on SandnesGarnin Alpakka, puikot 3mm ja langanmenekki 390g. Malli on aivan ihana ja ohje hyvin kirjoitettu. Silti mokasin tässä vähän väliä. Väri on ihan tummasininen, ja huonossa valossa neuloessa palmikot siirtyivät vähän väliä, kun siirsin vääriä silmukoita. Miehusta oli just hyvä, kun neuloin toiseksi pienimmän koon mukaan (tiheys ei ollut ollenkaan sama), mutta hihojen kanssa teettikin vähän töitä. Ensin tuli liian pitkät ja kapeat, sitten liian lyhyet ja kapeat. Niin, ja miehustankin kanssa kävi niin, että se oli jo valmis, kun huomasin käyttäneeni tuumamittoja. Tämän kanssa piti linnoittautua kokonaan työhuoneeseen, siitä lähti niin kamalasti karvaa. Mutta ei se mitään, lopussa kiitos seisoo. Olen tyytyväinen. Tekis mieli tehdä puuvillasta toinen. Ja vaaleamman värinen.

7 kommenttia:

Eila kirjoitti...

Jännää varmaan tuo koneneulominen, minulle ihan uppo-outoa, en ole edes nähnyt kenenkään neulovan sillä.
Babycables on kyllä ihana puseromalli, minullakin on tarkoitus tehdä toinen joskus. Olen pitänyt omaani ylivoimaissti eniten neuleistani.

Kaisa kirjoitti...

Istun täällä kuolaamassa näppikselle, ihania neuleita!

Minä olen neulonut koneella elämässäni yhden kaulaliinan, tämä tapahtui seiskaluokalla. :) Mitään muistikuvaa ei työstä ole, paitsi että sitä kelkkaa työnneltiin... Hiljakkoin työkaveri tyrkytti mulle neulekonettaan, mutta naureskelin, etten ota yhtään ylimääräistä addiktiota. (Tästä johtuen olen vielä taistellut hopeatyökurssia vastaan, jolla osa työkavereista käy.)

Katri kirjoitti...

Raitapusero on tosi hieno! Nuo peruneuleet on ihan parhaita, niille on aina eniten käyttöä. Babycaples on myös kaunis, se on perusneule hienoilla yksityiskohdillä. Tykkään kovasti.

Arvaa mitä, sain lahjoituksena Passap Duomatic -neulekoneen. Kone on vanha ja käsikäyttöinen, mutta ehjä.

Ohjekirjat puuttuivat, samoin langanohjain. Muuten on kunnossa ja toimiva, osasin jopa kasata sen ilman ohjeita. Muuten minulla ei ole mitään muistikuvaa miten Passapit toimivat, teimme niillä niin vähän mitään koulussa. Mutta sain tilattua ohjekirjan netistä ja langanohjainkin saattaa kuulemma löytyä jostain, oli vaan unohtunut matkasta kun kone kaivettiin esiin varaston uumenista, jossa se on ollut käyttämättömänä yli 20 vuotta (!).

En malta odottaa että saan koneen toimintakuntoon, sillä saa varmaan tosi makeita 2-tasoneuleita aikaan :-)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana raitapusero! Baby Cables on myös kaunis :)

Mie en ymmärrä mitään neulekoneella neulomisesta. Joskus lapsena muistan nähneeni neulekoneella neulomista, mutta siinäpä ne kokemukset onkin :D

kaisa kirjoitti...

Eila, se on kyllä jännää. Kun sen oppii, alku voi olla hankalaa.

:) Kaima! Mäkin neuloin eka kerran yläasteella. Silloin kyllä päätin etten pidä siitä. Mutta jokin aukeni opiskellessa, tykkään siitä.

Kiitos Katri! Nuo raitapuserot on kyllä olleet kovalla käytöllä. Siskokin on pitänyt tuota omaansa toisin kuin sitä aikaisemmin neulomaani Vogue-neuletta. Sitä kuulemma pidetään kaapissa ja silitellään aina välillä. Ettei mene pilalle. -Mulla ei silloin koulussa se Passap innostanut ollenkaan, vaikka hienoja neuloksia sillä saisi. Laitappa omasi kuntoon, niin saadaan katsella kuvia! Mulla on muuten automaattikelkka tuohon brotheriin, en ole vaan käyttänyt sitä koskaan. Sillä saisi kans hienoja links-linksejä kun viitsisi tehdä.

Kiitos Tess! Tuo neulekoneiden käyttö on varmaan vähentynyt, luulen että joskus 80-luvulla niitä käytettiin enemmän.

Mette (Mettuska) kirjoitti...

Mulla on brotherin elektroninen tuolla pölyttymässä, mies aina muistuttelee ;) Pitäis kyl taas vähän kokeilla pitkästä aikaa, sais ehkä joskus jotain isompaakin neuletta tehtyä. Onnea blogillesi!

kaisa kirjoitti...

Oi, siis vielä elektroninen ja pölyttymässä! Kaiva äkkiä se esille!