lauantai 31. lokakuuta 2009

Vihdoinkin päivä, jolloin olen päivänvalon aikaan kotona. Ei mulla paljoa valmista ole, yhdet sukat kuitenkin.


Wollmeisesta raitasukat. Ihan tavalliset perussukat kärjestä aloitetut ja tiimalasikantapää. Puikot 2,25mm, Titityyltä nämä neliskanttiset uutuuspuikot. Mukavalta tuntuvat kädessä, voisin vaikka tilata toisenkin satsin. On ihana harrastaa välineurheilua. Tuo puikkokoko on se jota, eniten käytän sukissa. Lankaa meni yhteensä 102g. Sattui moka ravelryn tallennuksessa, laskin kaikki värit erikseen, mutta ei ne olleetkaan muistissa. Miellyttävä lanka neuloa ja ihanan tuntuinen jalassa. Olen kyllä enemmän käyttänyt ohuempia lankoja (100g/420m), ehkä tämä on himpun liian paksua mun mieleen.

Aikaisemmin jo kirjoitin mun sukkaohjeongelmasta. Silloin päätin, että seuraavan teen ohjeesta eikä siihen tule tiimalasikantapäätä. Kuten edellä näkyy, päätös ei pitänyt. Mutta tässä todiste, seuraavat tulevat ohjeesta eikä ole tiimalasikantapäätä.

Tässä syy, miksi tykkään tuosta tiimalasikantapäästä. Vaikka kuinka yritän, lapun toinen reuna on löysä. Tuo vasen reuna. Oikea on napakka ja kaunis, mutta tuo toinen tuollainen ärsyttävän lörppö. Onko siihen jotain niksiä, osaako kukaan auttaa?

Ja tämä veljenpojan pusero on edelleen vaiheessa. Voi olla, että poika kasvaa siitä ulos ennen kuin täti saa sen valmiiksi. Nyt arveluttaa tuo tasku. Yläosa on vaakaraitaa ja tasku tulee pystyraitaa. Tekis mieli tehdä uusiksi ja vaakaraitaa taskuunkin. Pääntien resori ja olan napituslista puuttuu. Ei paljon mitään, kun vaan sais aikaiseksi.


Lumisessa on menossa toinen tasku, toinen on jo valmis. Hitaasti tämäkin valmistuu, mutta ei se haittaa. Kyllä se on tulossa.

18 kommenttia:

MariL kirjoitti...

Ihanat nuo raitasukat! :)

Mullakin jää se kantalapun toinen reuna vähän löysemmäksi, mutten anna sen haitata. :) Joskus saatan jälkeenpäin kiristellä niitä silmukoita vetämällä niitä sinne kantalapun sisään.

Taina kirjoitti...

Aikun on syötävän ihanan väriset sukat!

.k kirjoitti...

Tarviiko sen olla tiukka? Minä poimin siitä reunasilmukasta ne molemmat langat ja poimin ne vielä kaiken lisäksi takareunasta. Yleensä liika epätasaisuus karisee siinä.

Ihanat värit.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Mari ja Taina!

.k, tarvii sen olla tiukka. Tai ainakin samanlainen kuin toinenkin reuna. Se erilaisuus mulla ärsyttää. Mutta yritän hyväksyä sen.

helena kirjoitti...

Minäkin pidän välineurheilusta, ihan liikaakin! Aivan ihanan väriset sukat!

tiinaf kirjoitti...

Komppaan edellisiä: ihanan väriset sukat!!!

Hepsi kirjoitti...

Kauniin väriset sukat!
Ja samoja ongelmia on kantalapun kanssa. En ole keksinyt siihen ratkaisua.

JaaPa kirjoitti...

Ihanan väriset sukat!
Neliöpuikot kuulostavat todella mielenkiintoiselle. Mulla kans on käytössä enimmäkseen 2,25mm sukkapuikot sukissa. Pitänee harkita noita toisen mallisia kokeiluun. Voi olla vain yhdet sukat (tai yksi sukka) kesken, koska on vain yhdet sukkapuikot tuota kokoa.

kaisa kirjoitti...

helena, mulla on sama vika. Innostun kaikesta uudesta tosi äkkiä. Mutta tämä on mun kallein harrastus, ei se haittaa.

Kiitos tiinaf, nuo Wollmeisen langat on ihan mahtavia väreiltään.

Hepsi, kiitos! Jos keksit ratkaisun tuohon ongelmaan, kerro mullekin.

JaaPa, mulla on sama ongelma, tai nyt on kyllä kaksi settiä, mutta ne on erilaiset. Sitten vaihtelen niitä, niin että joskus jotkut on ilman puikkoja. Mutta olis kiva tehdä paria yhtä aikaa.

outi kirjoitti...

Tosi hyvän näköiset nuo valmiit sukat, värit natsaavat maninosti. Kantapääasiassa en osaa auttaa:) Kiitos sukkapuikkovinkistä!

Heli: kirjoitti...

Kiitos :) Pakko kompata muita, ihanan väriset sukat!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Outi ja Heli!

Täällä on käynyt ihan uusia vieraita, mukavaa!

Villasukka kirjoitti...

Voi milloin saisin aikaiseks aloittaa Lumisen... Tai edes päättää langan?

Katja kirjoitti...

Hei Kaisa!
Ihanat nuo sinun villasukat. Mutta mikä on tuo tiimalasikantapää?! Minulle termi aivan vieras... pitäisikö vähintään hävetä kun en tiedä. Onko sellaiseen jotain ohjetta? Mä teen vain tavallisia sukkia, pääasia että lämmittää ei sillä ulkonäöllä niin täällä metsässä ole väliä. Ja kivoja on kyllä nuo muutkin tekemäsi neuleet, valmiit ja keskeneräiset. Kateeksi vain käy kun ehdit niin paljon kaikkea. Mukavaa talven odotusta, toivottavasti se tulee tännekin pian poistamaan pimeyden!

Maartsi kirjoitti...

Ostamani Jitterbug on väriltään Velvet Plum. Minulla on sama probleema kantalapun kanssa, mutta tiimalasista tulee liian tiukka ja siihenkin jää minulta aina reiät. Ei ole vielä löytynyt täydellistä sukantekotapaa.

kaisa kirjoitti...

Villasukka, mullakin meni tosi kauan kun selasin vain verkkokauppojen tarjontaa. Lopulta päädyin tuohon, kun sitä saa lähikaupungin lankakaupoista. Että pääsis heti tekemään. Ja tuossa se roikkuu, ei mitään kiirettä.

Kiitos Katja! Katsoppa verkkoneulelehti Ullan sivuja (http://www.ullaneule.net/0309/index.html). Sieltä löytyy vaikka mitä mielenkiintoista. Tässä tiimalasikantapää: http://www.ullaneule.net/0104/neuvot_tiimalasikantapaa.html. Pimeää täälläkin on, vettä sataa. Lunta kaivataan.

Kiitos Maartsi väritiedosta. Just tuota väriä olen katsellut Colinetten sivuilta. Joku päivä vielä tilaan. Mä saan tuosta tiimalasikantapäästä kyllä parhaimman näköisen ja parhaimman istuvuuden. Reikiä ei mulla ainakaan jää, kun vetää langan tosi tiukalle kääntymiskohdassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hei!

Kivat sukat. Minullakin on tuo sama löysät reunasilmukat -ongelma. Jossakin blogissa oli tehty vahvistettuun kantapäähän 3 s ainaoikeaa kantalapun molempiin reunoihin. Kokeile sitä, itsellä se ainakin tuntuu toimivan.

Heidi

kaisa kirjoitti...

Kiitos vinkistä Heidi! Kokeilen tuota seuraaviin.