sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Kun harvoin päivittää, niin on monta valmistunutta. Olen yrittänyt monena iltana kuvata valmistuneita, mutta on niin pimeää, ettei saa kunnon kuvia. Näissäkin on kyllä epätarkkuutta, mutta olkoon.

Tässä itselle todisteena, osaan tehdä ohjeestakin. Ei se ihan täydellisesti mennyt, luin ohjeen vain kantapäähän asti ja pitsikuvion kaavion, muuten tein kuvan mukaan. Mutta mielestäni lopputulos on ohjeen mukainen. Mallihan on supersuosittu Kai-Mei Cookie A:n sukkakirjasta Sock Innovation. Lanka on Wollmeisen sukkalanka 80/20 tvin, väri Kürbis, puikot Kollagen 2,25mm ja langanmenekki 100g.


Tämä lanka on odottanut kesästä asti pussissa. Niin monissa blogeissa on näkynyt tuosta neulottuja sukkia, että pitihän se kaivaa pussista. Ja voi pettymys, mikä väri. En muistanutkaan mitä olin ostanut. Kuvissa olen nähnyt paljon kauniimpia värejä. No, laitoin sen kuitenkin puikoille. Ärsyttävä neuloa. Niin höttöistä lankaa. Tämänhän olen lukenut monesta paikasta, ja aivan samaa mieltä olen, ei ollenkaan hyvä neuloa. Ja laitoin vielä parhaat puikot tuohon. Tuo kärjessä olevan sininen vielä menettelee, mutta sitten tuleva hailakka sininen on kyllä aika kamala. Jospa nuo vähitellen valmistuisivat. Niin, ja lankahan on Regian Hand-dye Effect.


Tuota Regian lankaa oli niin inhottava neuloa, että oli pakko ottaa puikoille toiset sukat. Ja lanka sitten ihan päinvastaista neulottavaa, Wollmeisen sukkalankaa. Näitä lankoja on kyllä ihana neuloa. Malli on Ullasta Petäjä-sukat. Kaunis tuo mallineulos ja niin kuin kuvasta näkyy, näihinkin tein ohjeen vastaisesti tiimalasikantapään, joka on vaan mun jalalle paras. Perusohjeeseen teen muutoksen niin, että lisään ennen kantapäätä silmukoita, jotta niitä olisi tarpeeksi paljon kantapäälle. Langanmenekki 98g ja puikot 3,0mm. Kuvat on mitä on, mutta sukat on täydellisen ihanat jalassa. Mallineule joustaa niin, että sukka muotoutuu hyvin jalkaan.


Tässä onkin sopiva tilanne hehkuttaa tuota verkkoneulelehti Ullaa. Itselle siellä suurinta antia ovat erilaiset artikkelit, lanka-arvioinnit, tekniikkaohjeet ja sellaiset. Mieletön tietopaketti, ja tehdään ihan harrastajien toimesta. Kiitos heille kaikille, jotka sen tekemiseen osallistuvat!


Kun on sukkia nyt sopivasti käyttöön, niin otin puikot kauniisti käteen ja viimeistelin tämän pikkuisen puseron. Ohje on Suuresta Käsityölehdestä 8/2009. Ohjeessa neuvottiin ensin neulomaan alaosa (ruskea) poikittain ja sen reunasta keräämään silmukat yläosaa varten. Alareunasta kerättiin sitten silmukat resoria varten. Malli on tosi kivan näköinen, mutta työjärjestys on ihan hullu mun mielestä. Liikaa silmukoiden keräämista. Ja jahkailinkin tämän kanssa niin kauan, että pieneksihän se meni. Tämä menee kaappiin odottamaan seuraavaa vauvaa, ja puikoilla on uusi samanlainen. Lanka on Drops Safran, puikot 2,5mm ja langanmenekki 120g.


Ja jotain ihanaa on taas suunnitelmissa. Toivottavasti tästä tulee niin ihana, kuin kuvittelen.
Väri on täydellisen ihana.

21 kommenttia:

Villa Lankala kirjoitti...

Oi miten paljon valmistuneita!:)
Kauniita!
Tuo kuvaaminen näin hämärään vuoden aikaan on syvältä:/

Mammutti kirjoitti...

Ihania neuleita, varsinkin tuo pieni paita on valloittava!

AnniKainen kirjoitti...

Kaikkea kaunista ja hyväthän nuo kuvatkin ovat vaikka elämmekin valon puutteessa :)

MariL kirjoitti...

Kauniita sukkia ja suloinen paita!

helena kirjoitti...

Voi kuinka kauniita sukkia ja herkullisia värejä! Ja tuo uusin tulossa oleva työ näyttää ihanalta, mitähän siitä vaan tulee? Jaan kanssasi tuon harmin huonosti käyttäytyvistä langoista, menee maku koko työstä jos lanka on huonoa! Itselläni on juuri nyt työn alla ikävä neulottava, mutta aion kuitenkin taistella sen loppuun.

Riikka kirjoitti...

Onpas hienoja sukkia! Mullakin juuri tuosta sock innovationista valmistui eräät sukat lahjaksi.. ei voi esitellä vielä...:( Paitakin on tosi söpö! =)

Katri kirjoitti...

Voi hitsi miten nättejä juttuja saat aikaan! Itselläni tuntuu puikoilta tpahtelevan vain mörvelöitä, ei niistä viitsi edes raportoida... Enkä saa edes aikaiseksi kuvata, vaikka tänään paistoi aurinkokin melkein koko päivän.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Villa Lankala! Kaikkihan tuon kuvaamisongelman tietää, eipä siitä tarvisi edes mainita.

Kiitos Mammutti! Harmittaa vaan, kun olin niin laiska sen kanssa ja lapsi ehti kasvaa siitä ulos.

Annikainen, kun ei kovin tarkkaan katso noita kuvia. varsinkin nuo Petäjä-sukat, yhtä mössöä se kuva.

Kiitos Mari!

Kiitos helena! Itsekin odotan innolla, että pääsen neulomaan tuota viimeistä. Lanka on niin ihanaa, väri ja tuntu. Siitä tulee sellainen lyhythihainen takki, mikähän sen nimi onkaan? Tiedät varmaan, mitä tarkoitan.

Riikka, kunpa minäkin jaksaisin neuloa lahjaksi. En ole vuosiin tehnyt sellaista. Nyt oli vähän ajatuksena kummitytölle pipo-kaulaliinasettiä, mutta taitaa jäädä.

Katri, tuntuu, että pitkästä aikaa mullakin jotain onnistui. Näihin olen tyytyväinen, varsinkin nuo Petäjä-sukat on mun mielestä tosi onnistuneet. Täällä ei paista, tasaisen harmaata ollut monta viikkoa ja vettä sataa.

Kaisa kirjoitti...

Vinkki:

Jos Regiaa jää yli, ota rinnalle jokin tumma (esim. tummaharmaa) ja neulo 4-5 puikoilla vaikkapa baskeri tai pipo. Saat ihan erivärisen työn. Näin tällaisen livenä Lankakauppa Heinillä Lahdessa ja omien sukkieni jämistä aion moisen myssykän tehdä.

Kaisa
www.neuleharput.ajatukseni.net

outi kirjoitti...

Huokaus. Ensinnäkin tuo, mitä on tulossa, näyttää todella ihanalta. Väri ja kuvio. Huokaus sukille. Että voi olla sukkela sukanneuloja ja noin kauniita. Kiitos linkista Ullaan. Se on toki tuttu saitti, mutta en ole tajunnut etsiä sukka-apua sieltä. Nyt tiedän, etten ole neulonut omiini ainakaan tuota tiimalasia.

Tess kirjoitti...

Aivan ihana tuo pikkuinen neulepusero. Kauniita ovat kyllä kaikki muutkin neuleesi.

kaisa kirjoitti...

Villahilla, kiitos vinkistä! Tuo väri kyllä tökkii, mutta yritän ainakin saada sukat aikaiseksi.

Outi, luepa Ullasta sukkajutut. Siellä on vaikka mitä mielenkiintoista. Ja olen samaa mieltä, tuo mikä on tulossa, miellyttää minuakin tosi paljon. Saa nähdä, miten lopputulos sitten miellyttää.

Kiitos Tess!

Makepeace75 kirjoitti...

Ihania Wollmeise-sukkia! Nam! :o)

kaisa kirjoitti...

Kiitos Makepeace, namia ne on.

Maikki kirjoitti...

Kauniita neuleita, jokainen! Erityisesti ihailen sukkiasi - kuinka saat niistä noin tyköistuvan näköisiä?! Ihania!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Maikki! Ne sukat on ihan istuvia ja se tulee siitä, että parin sentin välein sovittaa jalkaan. Ja välillä purkamista. Mutta tykkään, että niiden pitää olla napakat.

Hepuli kirjoitti...

Ekaa kertaa vierailulla ja ihastuin heti! Aivan ihania neuleita ja värejä! Varsin ihanat nuo ekat sukat!!!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Hepuli, toivottavasti tule toisenkin kerran.

hekku kirjoitti...

voi miten kauniita sukkia! Naurattaa kun meillä näkyy olevan samoja malleja ja lankoja puikoilla.. Sillä erolla että sulla näkyy tulleen valmista ja mulla kaikki retajaa puolivalmiina :)

kaisa kirjoitti...

Kiitos hekku! Hitaasti nämä mulla kyllä valmistuvat.

siina kirjoitti...

Vastavierailulla :) Miten ihana blogi täältä löytyikään!!

Tykkään kauniista neuleistasi sekä upeista kuvistasi :)