sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Lämmikkeitä lapsille. Uusia töitä on niin mukava aloittaa, kun entiset tökkii. Ja näille kaikille oli tilaus. Siskontyttö tarvitsi lapaset. Otin sitten lankaa, joka sattui ensimmäisenä käteen. Tuo väri alkoi tuntua neuloessa niin valjulta, että mietin, mitä piristystä siihen keksisi. Muistin jonkun neulojan kirjoneen kuvioita lapaseen, ja sellainen tuli sitten näihin lapasiin. Lanka Drops Alpaca kaksinkertaisena, puikot 3mm. En muistanut punnita, lankaa oli muistaakseni 38g, kun sitä kerin kahdelle kerälle ja vähän jäikin jäljelle. Ja koko on 1v2kk lapsi. Luultavasti lapsi tykkäsi, kun alkoi leikkiä lapaset käsissä.


Kummityttö, veljentyttö kasvaa niin kovaa vauhtia, että sukat on käyneet pieniksi. Ei muuta kuin uudet puikoille. Tällä kertaa Norosta. Näin pienissä sukissa nuo värit meni vähän miten sattuu, ja jälkimmäinen (alimmainen) sukka on kyllä ihan selvää rumasukka-ainesta. Seuraavalla kerralla täytyy tehdä nätimmät. Puikot 2,75mm.


Näille ei ole vielä täytettä, mutta on tulossa. Villapöpät, lanka Bc Garn Semilla kaksinkertaisena, puikot oli muistaakseni 4mm, menekki 82g. Langan tiheys oli eri kuin ohjeessa ja tein sellaisen sekoituksen, että otin isoimman koon silmukat ja pienimmän kerrokset. En kyllä tiedä, onko näissä mittasuhteet ollenkaan oikein, näyttää vähän pitkiltä ja kapeilta. Toivotaan, että käyttäjä tulee isäänsä.

11 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Nättejä ne on kaikki! Varmasti on kovastikin lapsen mieleen tuollaiset eri väriset sukat! Ei varmaan ymmärrä värin vaihtuvuuden päälle niin paljoa..;)

Kaisa kirjoitti...

Oijoi, kun ihania pieniä neuleita!!

Heidi kirjoitti...

Suloisia pieniä neuleita. Ihanat kirjonnat noissa lapasissa.

kaisa kirjoitti...

Kiitos! Riikka, mä ajattelin lähinnä, että äidillä hävettää laittaa tuollaisia lapsen jalkaan. Mitähän muut äidit ajattelee...

Kaisa, pienet neuleet on aina ihania.

Kiitos Heidi, nuo kirjonnat on tosiaan jonkun muun blogista huomattu, en vaan muista, että mistä. Ehkä niitä on ollut useammassakin.

MariL kirjoitti...

Ihania kaikki, erityisesti lapaset!

Anonyymi kirjoitti...

Isä ja tytär ovat sitten kovasti sävy sävyyn; toinen huivissaan, toinen villapöpissään. Vähänkö ihanaa!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Mari!

Anonyymi-sisko, vähänkö sattu sopivasti!

-maria- kirjoitti...

Kauniita neuleita!

Villavaippahousuilla on käytössä taipumus kutistua pituudesta ja kasvaa leveyttä (siis mennä pituussuunnassa kasaan), eli on varmaan ihan hyvä vain että pöpät ovat pitkät ja kapeat!

kaisa kirjoitti...

Kiitos maria! Jospa nämäkin käyttäytyisivät sillä tavalla.

Iirismaria kirjoitti...

Eriävä mielipiteeni sukasta, ei lainkaan rumasukka-ainesta! Taisit kutoa pöpät siis ihan tavallisesta täysvillalangasta? Minäkin nimittäin sattuneista syistä tässä suunnittelen pöpäilyä ja pohdin, että vaikeutanko omaa kestokokeiluani, jos en kudokaan hahtuvasta...

kaisa kirjoitti...

Sä et näe kunnolla tuota alimmaista sukkaa Iirismaria! Se on se rumasukka, ylempi on kaunis. Mä tein kyllä ihan langasta ja toisetkin on valmiina. Titityyssä on paljon siihen sopivia luomulankoja, ja löytyy niitä myös monilta kestovaippoja myyviltä kaupoilta. Se hahtuvasta neulominen ei oikein mulla kiinnosta.