sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Tämä blogiparka on ollut taas ihan unohduksissa. Mutta nyt, blogin syntymäpäivänä, laitankin sitten kaikki esittelyä odottavat neuleet esille.

Ensimmäisenä tulee jo tammikuussa valmistunut pipo-kaulaliinasetti. Näissä on lankana Tausendschöniltä tilattu Merino Extrafein. Ja lanka on todellista extrafeiniä, aivan käsittämättömän pehmeää! Neuloessa vähän halkeilevaa, mutta ei pahasti. Väri on Bougainville. Langan tilasin yhteistilauksena ystäväni Lapinitan  (ravelry) kanssa ja sainkin toisen vyyhdin Lapinitalta joululahjaksi. Kiitos! Muistan sua aina, kun laitan kaulaliinan kaulaan. Kaulaliinan kuvio löytyi Umaro-peitteestä. Tuo peite olisi ihana neuloa myös, niin kaunis se on.

Tässä vaivaantunut yhteiskuva piposta ja kaulaliinasta. Nuo nimeltä mainitut eivät taida olla vaivaantuneita, vaan se jota ei mainittu. Pipon malli on Little Things (ravelry).


Ihanalla kummitytöllä oli 3-vuotissynttärit huhtikuun loppupuolella. Minähän reippaana kummitätinä neuloin tytölle takin. Joka osoittautui sitten liian pieneksi. Vähän potutti, mutta takille löytyi kyllä sopivakin käyttäjä. Siskontyttö oli tosi onnellinen saadessaan uuden neuletakin. Takin malli on Ullasta Sikuriina ja lanka Drops Safran, puikot 3mm. Ohje on paksummalle langalle, joten lisäsin leveyteen yhden mallikerran.


Vieläkin on valmistuneita. Seuraavana listalla ihanaakin ihanampi malli Atelier (ravelry). Tähän ihastuin heti, kun se näkyi ravelryssä. Lankavalinta oli helppo, halusin neuloa sen Old Maiden Aunt Yarnsin alpakkasilkistä. Sain lankaa yhden vyyhdin ravelryn TSV-vaihdossa Olebrumilta ja ihastuin täysillä. Tilasin melkein heti lisää tähän tarvittavan määrän.


Lanka on mielettömän ihanaa neuloa ja neuloutuukin tosi kauniisti. Lämmin, pehmeä, täydellisen istuva. Pitkästä aikaa sain valmiiksi tällaisen isomman neuleen ja johon olen kaikkinensa tyytyväinen. Nytkin on päällä.


Ja vapuksi valmistui uudet sukat. Malli on Bones Neulekirjasta. Lanka ilun perussukkalankaa, väri Cherry Point, puikot lempparit 2,25mm.


Näiden kuvaamisen kanssa oli vähän ongelmia. Yritin päivällä moneen otteeseen kuvata, mutta aina vaan tuloksena oli epätarkkoja kuvia. Outi onneksi pelasti tilanteen tulemalla sopivalla hetkellä oven taakse. Kiitos Outi kuvista!

Vähän tuli tällainen listauspäivitys. Mulla on ollut jonkinlainen bloggausväsymys, ja olenkin miettinyt, pitäisikö tämä jättää kokonaan unholaan. Pitää vielä miettiä asiaa, jaksanko jatkaa vai lopetanko kokonaan.

9 kommenttia:

-sanna- kirjoitti...

Sinun neuleet on aina niin upeita. Ja etenkin tuo Atelier näyttää sinun päälläsi hyvältä ja istuvalta. Ja muuten vielä hyvää vappua!

Hepuli kirjoitti...

Ihania töitä! Älä ihmeessä lopeta bloggailua, pidät aina vaan välillä taukoa. Sun neuleista tulee niin paljon ilahdusta ainakin mulle, että vaikka harvemmin päivittäisit niin ei haittaa :) Hyvää on hyvä odottaa :)

outi kirjoitti...

Samaa kun Sanna tuossa edellä ajattelin; neuleesi ovat aina upeita. Harmi, jos päätät jättää niistä kertomisen kokonaan pois, mutta toisaalta pakolla bloggaaminen ei taida olla kaksista sekään. Minäkin kannatan kunnon taukoa. Unohdat koko homman hetkeksi ja katsot maistuuko taas.

Katri kirjoitti...

Tämä tuli komppaamaan. Älä ihmeessä heitä hanskoja tiskiin, luovia taukoja tarvitsee meistä jokainen. Ja tosiaan, kaikki neuleesi ovat taidokkaita, kauniita ja kauniisti kuvattuja. Ja sitä paitsi on kiva käydä aina välillä kurkkimassa kuulumisia :-)

Tui kirjoitti...

Ihania valmistuneita. <3

kaisa kirjoitti...

Kiitos Sanna! Tuo Atelier on tosi ihana, tykkään siitä itsekin.

Hepuli, kiitos. Mukava kuulla, että ilahduttaa. Yritän ottaa rennommin, enkä stressaa päivityksistä.

Katotaan miten käy, outi. Jos pitää kunnon tauon, voi olla, että unohtaa kohta kokonaan. Ja kiitos!

Katri, nämä on kyllä vähän yksipuolisia kuulumisia. ;) Mutta onhan se päivitys aina merkki, että oon hengissä.

Kiitos Tui! <3

Katja kirjoitti...

Upeita neuleita olet jälleen tehnyt, Kaisa! Minua miellytti erityisesti tuo pikkutytön neulejakku ja mahtavat sukat. Jotkut ne osaa ja viitsii ja toiset ei saa mitään aikaiseksi.

Mukavaa kevättä!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Katja! Asiahan on niin, että mulla villakoirat viihtyy sängyn alla ja huoneiden nurkissa, sulla ei taatusti niitä näy. Otapa tuollainen takki työn alle Ainolle, se on helppo tehdä!

Katja kirjoitti...

Hyvä idea mutta vaikuttaa kovin monimutkaiselta mallilta. Jotain olis kyllä mukava neuloa Ainolle ja miksei itsellekin.