torstai 5. kesäkuuta 2008

Onneksi kuume ei estä neulomista. Pakkaamistahan se haittaa aika paljon. Sain hameen neulottua vihdoin valmiiksi. Täytyy toivoa, että tässä sanonta "kolmas kerta toden sanoo", ei pidä paikkaansa. Olen tämän jo kerran neulonut, ja siitä tuli silloin liian pieni. Pesu ja pingotus jää odottamaan ensi tai jollekin muulle viikolle. Voi olla, että jos ilmat jatkuvat tällaisina kuin nyt, käyttökin jää syksylle.

Viime viikolla sain vihdoin valmiiksi Shallowtail Shawlin. Lauantaina oli kummitytön ristiäiset ja halusin sen sinne päälle. Väsyneenä torstai-iltana reunusta väänsin reunusta ja sehän tökki. En millään saanut silmukoita täsmäämään ja lopulta neuloin vaan väkisin loppuun. Lopputulos on sitten hyvin epämääräinen. Keskisilmukan toinen puoli menee oikein, mutta toinen ei ollenkaan oikein. Puran sen vielä kerran ja ehkä neulon vähän isommilla puikoilla. Haluaisin siitä vähän laskeutuvamman kuin mitä se nyt on. Sitten on koko huivi ehkä noin kolmeen kertaan neulottu.


Käytössä huivi kuitenkin oli. (Olen rajannut vauvan pään törkeästi pois, ja omaanikin olisi vielä enemmän rajata.)

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huivi on tosi nätti! Mikä lanka siinä on? Ei sitä kukaan huomaa jos reunuksessa on vähän omaa sovellusta, sehän tekee huivista vain uniikin :-)

kaisa kirjoitti...

Lankana Secret Woolilta tilattu ohuet alpakkalanka, Cherry Tree Hillin Suri Alpaca Lace. Ihanaa lankaa, mutta kallista. Raskin tilata ainoastaan yhden 50g vyyhdin, mutta ihan hyvän kokoinen siitä tuli. Ei riittänyt siihen 24 mallikertaan tuota keskuskuviota, tässä on nyt 19. Pieni nöttönen jäi jäljelle.

Anonyymi kirjoitti...

Ihana huivi, niin malliltaan kuin väriltäänkin. Aion heti huomenissa aloittaa (ainakin ensiviikolla) samaisen huivin, kun vihdoin viimein sain sen mallin itselleni. Ainoa tenkkapoo on tuo Lontoonkieli, se kun ei taivu mun mieleni mukaan. Onneksi on kaaviot, niillä menen jo pitkälle. Hyvää juhannusta näin lopuksi.

kaisa kirjoitti...

pirena, mullakin on heikko tuo Lontoon kieli, mutta kaavioilla pärjää tosi hyvin, ja Marjutin blogissa on sanasto. Lyhenteet kun oppii, niin sitten homma sujuu. Ja ainahan voi kysyä neuvoa joltakin.

Hyvää juhannuspäivää!