lauantai 7. maaliskuuta 2009

Edellisen kirjoituksen keskeneräiset sukat valmistuivat, kun se toinen aloitus alkoi tökkimään. Innoissani aloitin uutta, ja neuloinkin ensimmäisen sukan pohkeeseen asti ennen kuin se sai purkutuomion. Se oli siis sen sukan kohtalo, anpali, kun sitä kyselit kommentissa. Mutta uus on tulossa! Tosin sekin vaati monta aloitusta, mutta luulen, että nyt teen valmiiksi asti.

Vielä noista valmiista sukista. Edellisessä kirjoituksessa kerroinkin, mikä niissä oli lähtökohtana. Ja aika hyvin niistä tuli esikuvansa näköiset. Istuvuus vaan on vähän sinne päin. Kärkeen tein normaalia leveämmän nauhan, josta kavennukset lähtevät. Se tekee pussin tuohon varpaiden päälle ja jalkapöydän muotoilukin auttaa sitä vielä. Päättely tuli liian löysäksi niin, että sukat on makkaralla nilkassa. Se olisi kyllä helposti korjattava, kun vaan viitsisi. Lanka on ihanaa, Ilun sukkalankaa. Raidoitusta tulikin monenlaista, kapeampaa ja leveämpää, mutta hyvin raidoittui! Ja olipa ihana ottaa kuvia, kun on se kaukolaukaisin! Harmi vaan, kun kamera ei ilmoittanut, että tuossa kuvassa mikä on pohjasta, sauma ei ole suorassa.

Ensi viikolla onkin talviloma, ja eilen kävin sen kunniaksi ostamassa puserolangat.

6 kommenttia:

S kirjoitti...

Hauskat raitasukat. Tykkään kovasti sävyistä.

Taustalla on jotain hienoa ajan patinoimaa ja raidoittamaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kivat on noi valmiitkin sukat, mutta kyllä tuo keskeneräisten lanka on ihanan väristä! Minullakin on kaksi vyyhtiä ilun sukkalankoja odottamassa inspiraatiota...

joko kirjoitti...

kauniin sävyiset sukat! tuo malli taitaa päästä täälläkin puikoille.

Johanna kirjoitti...

Kauniit sukat!
Ehkä jonain päivänä opin itsekin sukkaneulojaksi, siihen asti voin ihastella muiden tuotoksia.

kaisa kirjoitti...

Kiitos S! Minäkin tykkään kovasti näistä sukista.

anpali, kovasti yritän saada noita keskeneräisiä valmiiksi, mutta yksi aloitus vaan hyppäsi väliin. Tuo väri on tosi herkullinen.

joko, tuo malli on jotenkin koukuttava, mulla on monta variaatiota mielessä siitä.

Kiitos Johanna! Ei muuta kuin sukkapuikot käteen, siitä se lähtee. Sulla on niin hienoja neuleita blogissasi, että varmasti onnistuu. Ja villasukat on ihanat jalassa, mulla on lähes aina sellaiset jalassa.

Villasukka kirjoitti...

Voi kun osaisin ommella... Pitäis vaan sitkeästi jatkaa harjoituksia.

Tikrun Placed Cable Aran, ja Marilla (prosessineuloja) on hihamuotoilut.... Ihan pakko varmaan tehdä vielä toinen, muotoiltu versio, jotta näkis ihan konkreettisesti erot.