keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Ette arvaakaan, mitä täällä on valmistunut. Olen varma, että luulitte tämän jo joutuneen keskeneräisten käsitöiden hautausmaalle. No, ei se haittaa. Sinne se meinasi joutuakin.

(Huomaatteko hihat? Ne on sitten sillain kuin joku ne leikkasi.)

Talvilomalla olin sitten ahkera ja tein takin loppuun. Eniten aikaa kyllä meni siihen, kun mietin että miten jaksaisi ommella.

Eihän se täydellinen ole. Voisin luetella yhden arkin verran kohtia mihin en ole tyytyväinen, mutta ei ehkä kannata. Voi sitä virheistä huolimatta käyttää, ja tuosta kankaasta pidän edelleen tosi paljon.


Virheiden luettelemisen sijasta aion nyt kertoa mihin olen tyytyväinen. Kaulus onnistui hienosti. Ja napit on ihanat! Oulusta Nappi-Kikasta, jossa on omistajanvaihdoksen myötä palvelu parantunut huimasti.


Selkä on myös kaunis. Laskeutuu minunkin päällä yhtä hyvin kuin tuon nuken. (Vasemmassa hihan pyöriössä ei oikeasti ole tuollaista ihme möykkyä. Seli seli.) Vastalaskos meinasi törsöttää ensin, mutta onneksi isä keksi mikä siinä oli vialla. Ompelin laskosta vähän matkaa kiinni, kun se aluksi oli saumasta asti auki. Se parani heti.

Eniten olen tyytyväinen itseeni siinä asiassa, että tein sen valmiiksi. Luulen, että ilman tätä blogia se olisi jäänyt tekemättä. Kun sitä esittelin tekovaiheessa, tuntui että on luovuttamista, jos en edes yritä kunnolla. Mutta ihan heti en takkia ala ompelemaan. Vaikka vähän viikonloppuna mietin, että tekiskö perään kesätakin.

13 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi, olet sinä taitava, takki on hieno, kyllä kannatti!

-maria- kirjoitti...

Tosi hieno! Ja nyt valmiissa takissa hihoista ei huomaa mitään, jos en olisi aikanaan lukenut blogiasi ihmettelisin, mitä kommenttisi tässä tarkoittavat. Ihan tosi.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Eila! :) Kannatti se kuitenkin.

Kiitos Maria! Ei sitä oikeasti huomaa. Isäkään ei huomannut, vaikka pyörin sen edessä kauan viikonloppuna ja hän on tarkka.

Maiju kirjoitti...

Onnittelut suorituksesta! Yhden takin ommelleena tiedän kyllä tunteen.. varsinkin kun kokee onnistuneensa! Mutta ehkä ne seuraavat takit valmistuisivat sitten jo hiukan vähemmällä vaivalla?

Kaisa kirjoitti...

Olen mykistynyt. Se on UPEA!! Onneksi olkoon, kyllä kannatti sinnitellä loppuun asti!

Taija K kirjoitti...

Tosi ihanaa kangasta kyllä, eikä ainakaan kuvista näy mitään virheitä. Huima suoritus, ei onnistuisi minulta ;o)

kaisa kirjoitti...

Kiitos Maiju! Oikeasti mä olen ommellut monta takkia, mutta viimeiset 10 vuotta en ole ommellut ollenkaan. Ja vaatimukset on kasvaneet...

Kiitos Kaisa! :)

Kiitos Taija! Kuvat vähän hämää, on siellä oikeasti niitä virheitä.

Kristiina kirjoitti...

Upea takki. Onnittelut suorituksesta! Tuttua tuo, että kun joskus on tullut ommeltua paljon enemmän ja sitten on taukoa niin on vähän hakemista ja vaatimuksetkin kasvaneet.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa upea takki, Kaisa!Osaispa itsekin ommella niin ei tarvis kulkea vuosikaudet samoissa lumpuissa...

Iirismaria kirjoitti...

Vau. Sanoisin, että ei näytä itse tehdyltä, joka ainakin minulle on melko suuri kohteliaisuus. Itse en taitaisi edes uskaltaa takin tekoa kokeilla, teitkö vuoren ja kaikki? Respect.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Christina! Mä ompelin joskus yläasteiässä ja lukiossakin vielä melkein kaikki vaatteeni, mutta sitten se on jäänyt. Nyt tuntuu ettei kärsivällisyys riitä.

Katja, kiitos! Mullakin tahtoo olla niin, että kulutan ensin vanhat loppuun asti ennen kuin ostan uutta.

Kiitos Iirismaria! On vuori mutta oikeasti sisäpuolelle ei kannata katsoa. Ompelin vuorin liian lyhyeksi, näkyy helman saumurointi... Mutta en välitä siitä.

Johanna kirjoitti...

Valtavan hieno! Yksinkertainen ja tyylikäs. Ja selvästi tosi huolella tehty; se näkyy lopputuloksesta. Varmasti tulee hyvä mieli kun lähtee takin kanssa ulos :-).

kaisa kirjoitti...

Kiitos Johanna! En ole vielä kunnolla ehtinyt käyttämään tuota, on sen verran kylmät ilmat olleet.