sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Suloiselle tytöntyllerölle valmistui tällainen neuletakki. Malli on tämän vuoden ensimmäisestä Suuri Käsityölehdestä. Tällä kertaa tein lähes kokonaan ohjeen mukaan ja vieläpä käytin ohjeen mukaista lankaa, Sirdar Snuggly baby Bamboo. Puikot vaihdoin puoli numeroa pienemmäksi, 3,5mm, kun neulosilla tuli niin lörppänää neulosta. Hihat kyllä näyttävät vähän pitkiltä, saa nähdä pitääkö niitä vielä lyhentää.


Tätä tehdessä tulin kyllä siihen tulokseen, että en tee enää näin pieniä neuleita noin paksusta langasta. Neuloin hihat ja miehustan pyöröneuleena niin, että ommeltavaksi jäi ainoastaan hihanistutus ja olkasauma.

Mulla on pari pientä laatikollista ilun lankoja. Tämä sukkalanka oli varmaan ensimmäinen tilaus ilulta, ja se on odottanut mallia näin kauan. Jotenkin mun mielestä näissä pätkävärjätyissä menee pintaneulokset hukkaan, ja yksinkertaisia mutta silti erilaisia malleja on vaikea löytää. Ja kun oma mielikuvitus ei riitä niiden keksimiseen. Lopulta aloin tehdä tästä Arch-shaped Socks -ohjeella. Sitten seuraava ongelma on, että en jaksa lukea ohjeita. Kolmas tulee siinä, että teen mielellään varpaista päin jotta saan koko vyyhdin käytettyä. Joten nämä sukat ovat jotain sinne-päin kuvien mukaan tehdyt.

Mutta sitten kävi niin, että postissa tuli taas uutta lankaa. Joka oli niin herkullista, että se oli pakko laittaa heti puikoille. Yritin kyllä tehdä nuo edelliset valmiiksi, mutta kun lanka ei lopu sitten millään, enkä halua jättää niitä nöttösiä, joille ei keksi mitään käyttöä. (Tämä sukka on jo paljon pidemmällä, kuva on otettu perjantaina.)

11 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Tein viimeksi sukkaset (Shimmer Socks by Meg Croft), joiden pintakuvio toimii loistavasti pätkävärjätyn langan kanssa, suosittelen.

Anonyymi kirjoitti...

Voi kun teet aina niin nättejä neuleita pienille, tämäkin niin suloinen että!

kaisa kirjoitti...

Maiju, täytyypä kokeilla tuota mallia!

Kiitos Eila!

Anonyymi kirjoitti...

Söpö neule :)

-maria- kirjoitti...

Kivan näköiset reunukset takissa.

Anonyymi kirjoitti...

Voi Kaisa, miten syötävän suloinen pikku-tytön neuletakki!! :) Täällä neuleet vaan lojuu korissa ja odottaa että neuloja sais jostain aikaa ja virtaa.

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun pistäydyit kommentoimassa! Täytyy sanoa että sulla on tosi kaunis blogi ja ihania neulomuksia. Tuo takkikin on aivan syötävän suloinen!

kaisa kirjoitti...

Kiitos Tess!

maria, noihin reunuksiin minäkin ihastuin.

Kiitos Katja! Aikaa minäkin toivoisin lisää, työt vievät liikaa! :) Onneksi ensi viikolla on talviloma.

Kiitos samoin, valokki!

Kristiina kirjoitti...

Suloinen takki (itekin oon sitä vilkuillu). Siun tekemä näyttää vielä herkummalta kun SK-lehden kuvassa.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Christina! Mun tekemässä kyllä on luvattoman paljon virheitä. Ja liian ison henkarin päällä näyttää jotenkin kummalta.

Anonyymi kirjoitti...

Nätti on pikkuneidin takki ja tuo viimeisen kuvan lanka on aivan ihanaa, joko on sukat valmiina?