sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Vogue julkaisi sivuillaan joskus viime syksynä muutaman ihastuttavan mallin. Tähän mekkoon ihastuin suuresti, ja hartaasti yritin sitä itselle tehdä. Ensimmäinen versio oli muodoltaan ihan kauhea. Kaavoitin sen muka itselle sopivaksi, mutta eihän se ollut sopiva ollenkaan. Siskoni ihastui myös siihen, ja heikkouksissani lupasin sen tehdäkin. Sen valmistumiseen meni noin puoli vuotta, mutta nyt se on valmis (oma on edelleen kesken).


Neule venyi monta kuukautta odottaen kaitaleiden kiinnittämistä. En millään olisi jaksanut alkaa ompelemaan niitä käsin. Olin joulun alla yrittänyt ostaa ketlainta Suuren Käsityölehden ilmoituksen perusteella. Ketlain oli jo myyty, kun soitin siitä. Ystävänpäivänä myyjä soitti, että kaupat olivat peruuntuneet, ja olisinko vielä kiinnostunut siitä. Ja minähän olin! Sain siis neuleen vihdoin valmiiksi.


Neuloin tunikan ohuesta koneneulontalangasta, Schoeller Loden 28/2 (kahdelta päältä). Valitettavasti minulla ei ole kuvaa tunikasta siskoni päällä, mutta se istuu kyllä hyvin. Kirjoneulekuvio on todella kaunis, ja haluaisin käyttää sitä vielä johonkin muuhunkin vaatteeseen.

Edit. Unohdin tekstistä, että olen neulonut tämän neulekoneella, en käsin. Siihen mun kärsivällisyys ei tule varmaan koskaan riittämään.

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Voi miten kaunis neule! Ja ketlain, olen niin kade. Tahtoo kanssa. Paitsi että minun neulekoneenikin on edelleen muuton jäljiltä laatikossa yläkaapin perällä... Jospa nyt kesällä saisin aikaiseksi kota sen paikoilleen.

kaisa kirjoitti...

Kiitos Katri!

Onni on oma ketlain! Mulla oli tuuria sen hankinnassa, olin jo katsellut että tilaan Englannista. Onneksi ei ole ihan hirveästi ylimääräistä rahaa, niin piti vielä harkita sitä.

Palaga kirjoitti...

Aivan upeita neuleita sinulla!

Kiitos osanotostasi!

Anonyymi kirjoitti...

Hieno mekko, mikähän se ketlain on;)
Hyvinhän blogisi on lähtenyt liikkeelle. Ja mä lähdin blogikierrokselle nyt kun on aikaa.

kaisa kirjoitti...

Palaga, kiitos!

kristiina s, keltain on neuleiden kokoamiseen tarkoitettu laite. Se tekee ketjusilmukkaa, saumat ovat samannäköiset kuin jos ne virkataan yhteen. Aivan ehdoton kaitaleiden ja kaulusten kiinnittämisessä.

Saiu kirjoitti...

Vastavierailulla, onnea uudelle blogille.. tulen varmasti kurkkimaan jatkossakin.. :)