lauantai 25. lokakuuta 2008

Kaisa Mestariompelija löysi kerran Eurokankaasta ihanaa takkikangasta ja osti koko pätkän mitä siellä oli. Kaavojen etsimisessä meni tovi aikaa, ainakin 3 vuosikertaa Suurta Käsityölehteä tuli selattua sekä Burdan, Voguen ja Butterlickin kaavat tutkittua. Lopulta löytyi sopiva kaava, ei täydellinen, mutta ihan ok. Tuli lauantai ja Kaisa Mestariompelija suunnitteli ompelevansa takin. Puoli päivää meni kaavojen asettelussa ja miettimisessä onkohan kaikki varmasti oikein. Se leikkaaminenhan hankalin homma on, siitä on kaikki kiinni. Lopulta kappaleet tuli leikattua, ja Kaisa Mestariompelija ajatteli vielä saumuroivansa kappaleet. Siinä vaiheessa vasta tuli mieleen, että onko kaikki oikein päin leikattu. Leveyssuunnassa kuviot oli kyllä kohdistettu, mutta entä pituussuunnassa...

Nämä on siis hihakappaleet. Ja kangasta ei siis jäänyt Oulun Eurokankaaseen. Eikä sitä ole riittävästi täälläkään toiseen hihaan. Mitä mä teen?? Olin niin onnellinen tästä kankaasta. Voi olla, etten ompele enää koskaan. Tein muka niin huolella kaikki. Alun perin aioin vielä leikata hihat erikseen, mutta sitten käänsin kankaan kaksinkerroin pituussuuntaan. Ja siinähän se meni pieleen. Voi, että kun tuo kuvio olisi ollut symmetrinen.

10 kommenttia:

Maiju kirjoitti...

Noh.. älä lannistu.
Jos et onnistu saamaan mistään lisää kangasta (kannattaa vielä kysellä Eurokankaastakin!) niin älä kuitenkaan jätä takkia ompelematta. Kyllä se toinen hiha toimii toisinkin päin, onpahan persoonallinen ja Uniikki :)

-maria- kirjoitti...

Peesaan Maijua. Toki Eurokankaasta kannattaa vielä kysyä (voisihan heidän jossain toisessa myymälässään olla samaa kangasta vielä?), mutta muuten ompelet vain. Hullu ei huomaa, viisas ei virka... Usein sitä itsekritiikkiä vain tahtoo meillä käsillä tekijöillä olla vähän turhankin kanssa.

kaisa kirjoitti...

Kiitos kannustuksesta maiju ja maria! Laitoin jo sähköpostia kuvan kanssa eurokankaaseen, toivottavasti saan vastauksen. Oon yrittänyt kuvitella takkia käytössä, kuinka usein sitä on niin asennossa, että molemmat hihat näkyvät yhtä aikaa ja kuinka moni ehtii niin katsomaan, että huomaisi virheen. Mutta kun se itseä vaivaa. Mulla kyllä tahtoo välillä mennä yöunet tällaisten kanssa, ja vielä kun on viikonloppu, joutuu sitä vastausta odottamaan ensi viikkoon.

Elisa kirjoitti...

en mie ois moksiskaan, hieno siitä tulee! Teet vaikka rintaan rossin jossa lukee "Toinen hihani kulkee väärään suuntaan - kumpi?" :)

kaisa kirjoitti...

Kiitos elisa, sun ehdotus on tosi hyvä. Nyt mulla jo vähän naurattaa, eilen ei naurattanut ollenkaan.

Elisa kirjoitti...

ryhdyn heti ideoimaan rossia :)

toteutus jää tenttirysän taa, mutta kyl se tästä!

Anonyymi kirjoitti...

Piipahdapa blogissani, muistin sinua!

kaisa kirjoitti...

elisa, odotan mielenkiinnolla!

Kiitos Eila, ehdin jo käymään siellä. Mieltä lämmitti, varsinkin kun vieläkin ärsyttää tuo mokailu kankaan kanssa.

Susanna kirjoitti...

Näitä sattuu, älä lannistu! Jos sulla on tallessa se pesuohjelappu mikä tuli kankaan mukana, niin marssi sen kanssa eurokankaaseen ja pyydä että katsovat onko muualla. Näkevät sen suoraan koneelta!

kaisa kirjoitti...

Kiitos myötätunnosta Susanna! Oon selvittänyt tuota asiaa, ei sitä löydy mistään Eurokankaasta. Se oli ollut vaatetehtaan loppuerä, mistä tämä oli. En saanut selville mistä tehtaasta tämä oli, olisin voinut itse ottaa yhteyttä sinne ja kysyä eikö siellä olisi pientä palaa kangasta. Ei ne halunneet sanoa sitä. Kyllä mä sen teen. Kohta aloitan ompelun! Sisu tässä nousee, olkoot sitten väärinpäin.