sunnuntai 1. helmikuuta 2009

Vihdoinkin sain tämän haalarin valmiiksi. Kuten tuossa aikaisemmassa kirjoituksessa mainitsin, lanka loppui aivan viime metreillä. Eikä sitten löytynyt ollenkaan saman väristä eikä saman vahvuista, joten kaulus on sitten paljon keltaisempi ja paksumpi kuin muu vaate. Mallineule on tosi kiva, joustava ja lanka aivan ihana neuloa ja miellyttävän tuntuinen neuloksena. Haalariin otin mallia Suuren Käsityölehden numerosta 9/2004. Jätin palmikot tekemättä, kun ne vievät lankaa niin paljon enkä ollut varautunut siihen. Lankaa olin ostanut 300g, valmis vaate painoi 302g. Vähän mietin tuota yhtälöä, kaulus on eri langasta ja vetoketjukin painaa jonkin verran.


Neuloin haalarin saumattomana, raglankavennuksissa keskellä yksi nurja silmukka.

Itselle valmistuivat uudet sukat. Lanka on syksyn Kädentaidot messuilta ostettu Colinetten Jitterbug. Ostin viimeisen vyyhdin tätä lähinnä siksi, että halusin kokeilla tätä lankaa. Jos vaihtoehtoja olisi ollut, en olisi tätä väriä ostanut. Vyyhdissä on merkintä 110g, vaaka näyttää 114g. Puikot 2,5mm, kärjestä aloitettu, tiimalasikantapää. Kuvasta näkyy se muutos minkä teen tiimalasikantapäähän. Pidän tästä mallista ja saadakseni siitä istuvamman, teen lisäyksiä ennen kantapäätä. Istuu näin paljon paremmin jalkaan. Yritin hakea jotain kuviota tähän, mutta näytti, että kaikki kuviot menee hukkaan, kun lanka on noin kirjavaa. Ihanan tuntuiset jalassa.

6 kommenttia:

Usimarjaana kirjoitti...

Ei tuo haalarin kaulus näytä yhtään pahalta näin kuvien perusteella. Mukavan näköinen haalari kaikenkaikkiaan :)

Kaisa kirjoitti...

Mullakin olisi hyvä syy neuloskella vauvanvaatteita (ei itselle!! ei!! :D), pitäisikin aloitella kun ei ole sukkia ja myssyä kummempaa kokemusta alalta.

Joko olet sen yhden kirjan suhteen kokonaan luovuttanut?? ;)

kaisa kirjoitti...

Kiitos Usi!

Heh, heh, Kaisa. Mulla on tulossa jotain sulle, kunhan saan sen postiin. Tänään on tarkoitus vihdoin saada. Se asia on ollut joulusta asti joka päivä mielessä, mutta en ole saanut aikaiseksi.

-maria- kirjoitti...

Näpsäkän näköinen haalari!

Kaisa kirjoitti...

KIITOS!!!! Palaan asiaan blogissa... :D

kaisa kirjoitti...

maria, on näpsäkkä. Ja kuulemma kauluksen erivärisyys ei haittaa...

Ole hyvä Kaisa! :)